Begeleidingsteam

Ik ben dus Jan ten Cate, timmerman van beroep maar daarnaast eigenlijk ook nog bijna full time talententrainer bij HAC`63.

Vader van 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Hou van tuinieren en klussen in en rond het huis. 

Loop vanaf mijn 12e al regelmatig wedstrijden en doe dit nog steeds, al is dat met mate. De meeste voldoening uit de sport haal ik de laatste (denk) 15 jaar uit de mooie prestaties die de jeugd laat zien.

 

Na het behalen van mijn looptrainersdiploma's ook de cursus MILA 4 gevolgd en mij zo kunnen specialiseren op alle fronten die nodig zijn van loopscholing/schema's/kracht tot het begeleiden van deze talenten.

Veel voldoening haal ik uit het organiseren van extra trainingen/trainingskampen en teambuildingsdagen.

  

Het doel is om de jeugd in onze regio op elk niveau met ons team lekker en met plezier te laten trainen. De talenten hieronder die er echt voor willen gaan, proberen naar de Nederlandse top te brengen.

--------------------------------

 

Tom van Tellingen 

Ik ben Tom, sinds eind 2016 medetrainer bij de Mila/jeugd van HAC ’63. Na een handbal- en mountainbike”carierre” loop ik vanaf 2010 hard. Eerste 2 jaar een beetje erbij daarna wel wat serieuzer. In 2013 mijn trainersdiploma gehaald en sindsdien een nieuwe hobby gevonden dus. :-)

 

Specialisatie:

Techniek en mentale begeleiding van de atleten. Door kleine aanpassingen in techniek en denken, een nog mooier resultaat neerzetten.

Het doel is om het maximale uit de atleten te halen op een zo leuk mogelijke manier!

------------------------------------

 

Ellen Adema

Sinds oktober 2016 train ik de C/D junioren bij HAC’63. In het dagelijkse leven werk ik in het basisonderwijs.

Sport is altijd belangrijk voor mij geweest; op jonge leeftijd ben ik gaan tennissen en vanaf mijn 22e loop ik bij loopgroep Codac.

 

We trainen op hetzelfde tijdstip als de Milagroep. Om met deze talentengroep te mogen trainen, moet je aan bepaalde criteria voldoen. Als je in wedstrijden al goede prestaties levert en je hebt (bijna) de leeftijd voor de Mila, mag je af en toe met ze meetrainen, als je dat wilt.

 

Ik heb bewust gekozen om jeugd te gaan trainen, omdat jonge atleten nog zoveel kunnen groeien en leren. Het is mooi om te zien hoe de atleten met elkaar omgaan, dat ze door weer en wind op de training komen en dat hun prestaties verbeteren.

Elke sporter krijgt te maken met winnen en verliezen. Als je teleurstellingen kunt zien als leermomenten, kun je er juist van groeien. Als je kleine vooruitgangen boekt, werkt dat motiverend en krijg je steeds meer plezier in hardlopen.

 

Mijn doel is dat trainen leuk moet zijn en daarom geef ik zoveel mogelijk gevarieerde trainingen met af en toe een spelelement erin. In elke training wordt aandacht besteed aan looptechniek en er worden verschillende afstanden getraind in de vorm van intervaltraining. Zo kunnen de atleten ontdekken waar hun voorkeur ligt en worden snelheid en conditie verbeterd.