Laatste nieuws

 • Singelloop

  Singelloop op de 5 km beheerst door de Mila atleten van HAC`63. Job IJtsma wist deze zelfs op zijn naam te zetten door dik onder de 16 minuten te finishen. Jan Bouwknegt pakte het brons met een tijd van net iets boven de 16 minuten. Met Ephrem op plaats 5, Nick op 7, Wouter op 9, Reinier op 9, Rico op 11, Tim op 12 en Wilbert op 18. En alle 9 heel dik binnen de 20 minuten, kun je rustifg stellen dat de Mila baas was opo deze 5  km. Trainer Tom deed trouwens hetzelfde als de pupuillen door ook in 19 min te finishen. Milou, Tess en Marielle deden het zelfde staaltje bij de meisjes op de 2,5 km door de plaatsen 2,3 en 4 op te eisen met 9.26, 9.44 en 10.17 min. Ruben eiste op deze 2,5 km de 2de pklaats op in 9.15 min.


 • Klepperstadloop

  Nick Kerkhof verbeterd niet zijn pr, nee, hij verpletterde deze met maar lifst 43 seconden. Ondanks het erg lastige parcour met al zijn stoepojes en bochten zette Nick zijn pr op 17.01 min en lijkt de 16 min voor het grijpen. Reinier de Boer had het vandaag erg lastig en moest genoegen nemen met een tijd van 18.19 min.


 • NK Baan

  Degelijke prestaties tijdens het NK voor junioren A/B in Alphen a/d Rijn. Zaterdagmiddag tijdens het warmst van de dag mocht Nick kerkhof de spits afbijten op de 1500 meter voor de Mila atleten vabn HAC`63. 34 graden warm en Nick had daar niet zo veel mee op, maar goed gestart in zijn serie en ondanks veel druk en trekwerk wist Nick zich goed staande te houden. Echter ongeveer halverwege ging de nederlandse to onder de junioren B wel heel flink versnellen en had Nick geen antwoord meer. Al met al wel een heel mooi persoonlijk record met maar liefst 5 seconden aangescherpt naar 4.24 min opo deze 1500 meter. De zondagmorgen starte om 10.00 uur met de 5000 meter voor meisjes A. Iris Velting deed een serieuze gooi naar een medaille maar na 3 km met de top 3 meegelopoen te hebben moest ze toch toegeven. Bijna ging de 4de plaats ook nog verloren maar dankzij een goede laatste ronde wist ze met 18.44 min toch deze pklaats vast te houden. Job IJtsma en jan Bouwknegt traden om 10.25 uur aan opo deze zelfde afstand, de 5000 meter. Beide mannen gingen heel goed van start en Job die na iets meer dan een kilometer een gaatje zag vallen lette goed opo en liep deze in no time weer dicht. Tot zo`n 3 km wist Job bij deze 3 mannen te blijven maar zijn gok om een medaille te pakken mislukte en helaas moest Job een dikke halve minuut inleveren en met toch een acceptabele tijd van 15.36 min pakte te 10de plaats. Jan legde ondanks dat hij deze dag niet het topgevoel had toch een tijd neer die nagenoeg zijn pr was. Deze is 16.08 min en al met al een degelijke en goed opogebouwde race


 • Baanloop

  Marielle Lensen vanavond ijzersterk tijdens de baanloop in Ommen op zowel de 100 als de 200 meter. Opo de 100 meter snelde marielle naar 14.1 seconde en naar 29.2 op de 200 meter.


 • FBK Games

  Ruben Eefting glansrijk eerste op de 600 meter tijdens de FBK Games in Hengelo.Dit deed hij in een verpletterend clubrecord van 1.46 min op de 600 meter. Hiermee verbeterde hij het 15 jaar oude record dat op naam stond van  Nick ten Caat.


 • Wedstrijd van de maand

 • Martinibokaal

  Milou Karssie en Wouter de Roo kersverse Noord Nederlands Kampioenen.

  Milou wist de eerste titel op de 1000 meeter te pakken onder niet al te beste weersomstandigheden maar wist toch een mooie tijd op de klokken te zetten van 3.24 min. De 2de titel was er voor Wouter de Roo die ook echt voor de titel ging en met een voorsprong van 0,3 seconden deze 800 meter in 2.13 min pakte. Tim van Es ging er nog knap met de 6de plek vandoor in 2.22 min.  Rico Kleine wist eveneens op de 800 meter het podium te pakken met een mooie 2.06 min op de 3de plaats. Opo de 3000 meter kwamen er 3 jongens van de MILA in aktie, Job IJtsma met een mooie tijd net boven de 9 min in 9.04 en Jan Bouwknegt liet een tijd noteren van 9.45. ook Nick Kerkhof finishte onder deze winderige omstandigheden nog in een prima tijd van 10.15 min.


 • 10 Venenloop

  Zaterdag 8 juni, tijd voor de 10 Venenloop met weer een paar hele mooie prestaties van de jionge jeugd. Hier Behaalde Marielle Lensen nipt voor Clubgenoot Tess Kuhnen de eerste paats. Marielle deed over deze 2 km7.45 min en Tess volgde op 3 seconden.


 • Speeltuinloop

  Op een fraaie maar wel heel warme 1ste woensdagavond in juni werd als altijd de Speeltuinloop in Hollandscheveld gehouden, Kersvers Mila talent Ruben Eefting finishte hiet op knappe wijze als eerste in 7.15 min op de 2 km. Milou Karssies  deed bijna hetzelfde bij de meisjes maar wist net niet de overwinning te pakken maar finishte met 7.31 min keurig als 2de net achter Sharon Steenbergen. ook hier 2 nieuwe Mila talenten met marielle Lensen keurig 3de in 7.40 min en de jonge Tess Kuhnen heeeeel knap 4de in 7.47 min. Dat het met de nieuwe talente erg goed gaat liet ook Dave Mulderij zien op de 5 km. dave wist zelfs de 3de plaats te veroveren in een supertijd van 17.18 min. Hiermee bleef hij teamgenoot Reinier de Boer bijna een minuut voor. Wilbert Knol dee er iets meer dan 20 min over.


 • Trackmeeting

  Vrijdagavond 24 mei, een mooie avond voor een Trackmeeting in Utrecht met een paar fraaie tijden voor de Mila atleten.

  Jan Bouwknegt kwam zeldfs bijna aan zijn PR met een tijd van 4.19 min op de 1500 meter. Ephrem Been deed het tot de laatste ronde ook prima maar moest toen toch iets toegeven en finishte in 4.23 min.nick Kerkhof deed het ook prima in 4.31 min


 • Estafetterun HAC`63

  Opo de halfuur Estafette hoofdzakelijk teams van onze eigen vereniging maar bij de meisjes toch een sterk team van MILA Friesland van de partij. De dames van onz eigen MILA team wisten het de Friesinnen in het eerste kwartier goed lastig te maken en gingen zelfs nog een poosje aan de leiding. Helaas voor ons had MILA Friesland een iets langere adem en wisten aan het eind de winst te pakken. Bij de jongens was het overduidelijk ons eigen MILA team die de winst pakte en wellicht somigen iets te snel gestart met rondes onder de minuut maar klasse gepresteerd met een snelheid van boven de 20km per uur.

   

  Op de uur Estafette ook een mooi team aan de start met Ephrem/Job/Nick en nieuweling Dave Mulderij. Heel verstandig de race opgebouwd en het team van Gerrit mooi laten gaan. Gaandeweg het uur kwamen de jeugdige talenten op gang en al hadden ze halverwege een achterstand van anderhalve ronde, op het eind wisten ze knap in dezelfde rionde te finishen en presteerden het om met een gemiddelde snelheid van ruim 21 km per te finishen.


 • Cityrun

  Afgelopoen weekend weer prima prestaties van de talenten tijdens de Cityrun in Hardenberg. Met Wilbert Knol, die op 1 seconde na de winst pakte maar dus genoegen moest nemen met de 2de plaats op de 3 km. Milou Karssies en Marielle Lensen werden in dit hele grote veld uitstekend 1 en 2 en zetten hier HAC63 ffff goed op de kaart.


 • Van Eeks Trackmeeting HAC`63

  Van Eeks Trackmeeting voor de eerste keer georganiseerd door HAC`63. Een 800 meter en een 5000 meter stonden er op het programma. De 800 zit in de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie en de meeste atleten stonde hier van ons aan de start. Nick Kerkhof hier met een fraai PR van 2.11 min. Reinier de Boer klokte 2.18 en Wilbert Knol 2.23 min bij de jongens B. Dit was ook gelijk het podium(Klasse) Bij de jongens C waren het Wouter de Roo en Tim van Ess die hier de baas waren met respectievelijk 2.13 en 2.17 min ook fraaie pr`s. Marielle lensen meisjes C 2.39 en Milou Karssies bij de meisjes D 2.45 lieten met de plaatsen 1 en 2 ook zien dat ze goed op dreef zijn. ephrem Been wist bij de mannen het brons op te eisen in 2.09 min. Ruben Eefting met 2.40 bij de jongens D ook keurig 2de.

  De 5000 meter was voor Jan Bouwknegt. deze week niet top fit maar nog wel weer een ondanks dat die al scherp staat een nieruw Pr in 16.07 min. de 15 min is in zicht. Kersvers HAc`63 lid bij de juniioren B Dave Mulderij had een schitterend debuut opo zijn eerste 5000 meter op de baan en liep naar een hele fraaie 17.26 min opo deze afstand. Beiden 1ste in hun categorie.


 • Erflandenrun

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen

  Wat weer een podium bij de Erflandenrun afgelopen woensdag. Tess en Milou schioterend 1 en 2 . Op de 5,3km werd Tim in een enorm veld knap zevende.

   


 • Topsporter

  Topsporter én hbo-student? Het kan!

   

  voor mila atleten die straks gaan studeren!

   

   


 • Crossloop

  In Zuidwolde op 4 Mei werd op de zaterdag 4 mei een crossloop georganiseerd rondom de Falieberg. Hier op de kortste afstanden enkele talenten van HAC`63 aan de start. Tess Kuhnen hier ongenaakbaar voor de rest met een tijd van 9.22 min opo de 2500 meter pittige cross. Marielle Lensen moest al voor de 5000 meter uitkomen en pakte fraai het brons met 23.59 min. 


 • Trackmeeting

  Vrijdagavond 3 Mei was het de eerste trackmeeting in Utrecht 2019. De 1500 meter voor Nick (jongens Junioren B 2e jaars) en Wouter (jongens junioren C 2e jaars). Beide jongens gingen hier naartoe om hun pr aan te scherpen. Allebei zaten ze in serie 6 van de 11. Nick had een super start. Hij liep 700 meter op kop en finishte uiteindelijk in een tijd van 4.29,04 en een 4e plaats in de serie van de 14. Daar komt bij dat Nick ook weer z’n pr hiermee met 11 seconden heeft aangescherpt en dat hij 18e staat ik de Nederlandse ranglijsten 2019 baan ! Wouter zat ook goed in de wedstrijd en finishte in een tijd van 4.36,07, wat hem een 10e plaats opleverde en een pr van 37 seconden (oude pr was 2 jaar geleden. Met deze tijd staat Wouter nu 3e in de Nederlandse ranglijsten 2019 baan Jongens junioren C! 
  Al met al was het dus weer een mooie avond in Utrecht!


 • Koningsloop

  Op Koningsdag weer mooie prestaties neergezet Met als hoogtepunt de eerste plaats op de 10 Km met weer een fraai persoonlijk record van 33.33 min voor Jan Bouwkegt.

    

  Hier was Jan ook van het Mila team de enige die aan de start verscheen want Ephrem moest zich ziek afmelden. Op de 2700 meter kwamen Marnix Prins 10.29

   

  en marielle Lensen 10.58 in actie met dus mooi binnen de 11minuten.


 • Cascaderun

  Vandaag eindelijk een podium plaats verdiend bij de Cascaderun.

  Na al een paar jaar als team gestreden te hebben voor een podiumplaats en steeds net 4de, vandaag dan eindelijk een dik verdiende 3de plaats. Heel veel foto`s via www.cascaderun 2019.Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, inclusief Ephrem Been en Nick Kerkhof, lachende mensen, staande mensen en mensen op toneel


 • Boulevardrun

  De jongste Mila jeugd presteerd uitstekend in Nieweroord. op de kortste afstanden in Nieuweroord alleen maar goud voor de jonge talenten. Op de 1350 meter sprinte Tess Kuhnen met het grootste gemak op het laatste stuk weg bij de concurrentie en finishte in 5.06 Min. Ruben Eefting deed het zelfde stuntje op de 1800 meter in 6.56 min. Ruben zat wel in een mooi eindsprintje maar dan met zijn teamgenootjeMilou Karssies, die in dezelfde tijd de wedstrijd won bij de meisjes 12/14 jaar.


 • Primera de Haan 4 MIJL

  Dinsdagavond weer mooie prestaties van de MILA junioren.

  Bij de mannen senioren wist Ephrem Been een fraaie 3de plaats te bemachtigen. Tim van Es wist zich ook nog mooi bij de eerste 10 te mengen en Wilbert Knol knap 14 de. Bij de dames wisten de jonge telgen Milou Karssies en Tess Kuhnen mooi de plaatsen 2 en 3 op het podium op te eisen.


 • Condensloop

  Afgelopoen zaterdag stond de Condensloop op de planning voor de Mila atleten: Jan en Wouter. Beiden liepen de 5 km. Jan werd eerste in een tijd van 16.20 en hij had een voorsprong van 47 seconden op de tweede! Wouter liep 17.34 en werd net vierde. Al met al was het weer een mooie wedstrijd!

   

   


 • Teambuildingsdag

  Teambuildingdag Talentengroep HAC`63

  Zondagmorgen met de talentengroep een mooie teambuilding gehad. Al vroeg in de morgen met de sponsoren ( Schoonmaakbedrijf Prent en Runnersworld Hoogeveen)op de groepsfoto Afbeelding kan het volgende bevatten: 11 mensen, inclusief Ephrem Been, lachende mensen, staande mensen, pak en buitenen ook tijdens de rest van de morgen nog wat leuke foto`s geschoten. Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, wolk, berg, lucht, gras, buiten en natuurNa de groepsfoto een heerlijke duurloop met de groep gedaan en al kwamen we onderweg nog wel eens een obstakel tegen, dit mocht de pret niet drukken. Na de duurloop eventjes wat rustige rek en strek oefeningen Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en buitenen daarna aanschuiven in restaurant `t Olde Posthuus van de familie Prent. Het restaurant verzorgde na deze duurloop voor een lekker bakje koffie en een overheerlijke pannenkoek. Tijdens het nazitten nog even de plannen voor het komende jaar besproken en weer een datum geprikt voor een trainingskamp in Tecklenburg.

   

   


 • NK 10 Km Schoorl

  Mooie tijden werden er neergezet in Schoorl het afgelopen weekend. De Mila atleten liepen over het algemeen hun eerste 10 Km en een hele fraaie tijd werd er door Jan Bouwknegt neergezet. Jan had het plan een ergens in de 33 min te lopen en deed dit gewoon. 33.46 werd zijn eindtijd en pakte een mooie 11de plaats op dit NK.

  Nick Kerkhof liep zijn eerste 10 km in 38.58 min en mag daar tevreden mee zijn en heeft een goede ervaring opgedaan op de vpoor hem wel erg lange wedstrijd.

  Oud Mila atlete Iris Velting liep zo goed als dezelfde tijd als Nick en deze tijd was bij de meisje A goed voor de zilveren medaille. Eveneens oud atleet van onze groep dave Hulzebos noteerde 35.58 ondanks een korte wandeling.


 • Abdij Cross Kerkrade

  Met de hele groep volgend weekend naar Kerkrade om daar in deze zware cross weer mooie prestaties neer te zetten. Op de zaterdag gaan we samen met Mila Frieland het parcours verkennen.


 • De winnaars Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie

  De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

  Het was weer gezellig druk bij de nieuwjaarsreceptie. Omdat de jongste jeugd ook niet te laat op bed moest komen was de uitreiking van de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie aan het begin van de avond. Helaas waren beide hoofdsponsoren van de competitie ziek en heeft Remco Bos de uitreiking voor zij rekening genomen. Gestart werd er met de jongens junioren C/D, waar Wouter de Roo de strijd duidelijk had gewonnen al was het puntenverschil toch niet erg groot met Tim van Es die 2de werd. Ruben Eefting ondanks zijn nog erg jonge leeftijd wist zich knap tussen de snelle junioren te nestelen en pakte mooi even brons. Bij de meisjes C/D waren er 2 die aan de nodige wedstrijden kwamen en hier pakte Sharon Steenbergen absolute eerste plaats voor de steeds sterker lopende Milou Karssies. Helaas moet Sharon de komende tijd rust nemen ivm een nare blessure.

  Bij de Meisjes A/B werd de strijd gestreden Joyce Kats en Robin Prent. Ondanks dat Robin bij de meeste wedstrijden iets sterker was dan Joyce wist Joyce toch de competitie op haar naam te krijgen. Dit mede doordat een goede inzet heeft en altijd paraat is bij de wedstrijden. Bij de jongens A/B flikte Nick Kerkhof ook dit staaltje omdat ook hij ervoor zorgde de wedstrijden van de competitie goed te bezoeken. Je moest namelijk minimaal 10 wedstrijden meedoen, maar 12 wedstrijden tellen mee voor de competitie. Zo kun je door voldoende wedstrijden mee te doen mooi wat extra puntjes pakken.


 • Mila atleten in het nieuw

  De mila atleten hebben een kompleet nieuw kledigspakket gekregen van de sponsoren

  RunnersWorld en Schoonmaakbedrijf Prent. 

   


 • RUBEN EEFTING NOORD NEDERLANDS KAMPIOEN 1000 METER

   

  Ruben 1e

  Heerenveen – afgelopen weekend werd in Heerenveen het Noord Nederlands Kampioenschap atletiek voor pupillen gehouden. Een aantal jeugdleden van HAC’63 hebben de warmte getrotseerd en zijn afgereisd naar Friesland. Zij hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben mooie prestaties geleverd. De beste prestatie werd door Ruben Eefting neergezet op de 1000 meter voor jongens pupillen A tweedejaars, hier wist hij het goud binnen te halen.

  Ruben liep de 1000 meter soeferein aan kop en wist naar een schitterende eindtijd van 3:25,61 te lopen. Een uitstekende prestatie zeker gezien de warmte waarin hij deze prestatie moest leveren. Naast de 1000 meter nam Ruben ook deel aan de meerkamp. Deze wist hij als negende af te sluiten.

  Zijn broertjes Niels en Jurgen namen ook deel aan de het kampioenschap, enkel in andere leeftijdscategorieen. Jurgen kwam nog dichtbij een plaats op het podium, op de 600 meter kwam hij net te kort om het brons in ontvangst te nemen. Niels kwam, op de zelfde afstand, tot een mooie zesde plaats. Bij de meerkamp kregen zij nog gezelschap van Tijn Kohl die door een snelle 40 meter sprint op de negende plaats bij de jongens C eindigden. Niels werd in dezeflde categorie zevende. Bij de mini pupillen kwam Jurgen eindelijk op de achtste plaats terecht.

  Tekst: Remco Bos