Laatste nieuws

 • Schoonmaakbedrijf Prent Junioren Competitie

  De prijzen voor de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie zijn tijdens de nieuwjaarreceptie weer uitgereikt. Bij de meisjes junioren C/D ging de eerste plaats naar Milou Karssies. De 2de plaats was er voor Marielle Lensen en de jonge Tess Kuhnen ging er knap met het brons vandoor. Ook suoer knap van de eveneens juniior D, Ruben Eefting die de C/D competitie op zijn naam wist te zetten. hij bleef Wouter de Roo 2de en Tim van Es 3de ruimschoots voor. Bij de meisjes A/B juniioren was er helaasniet zoveel strijd, maar Joyce Kats ging er dik verdiend met de eerste prijs van door. Ook had Joyce nog eens de meeste wedstrijden meegedaan. Bij de jiongens A/B was er meer strijd Hier troefde Nick Kerkhof zijn trainingsmaatje Wiklbert Knol af door het goud op de eisen. Marnix Prins astreed ook dapper mee maar moest met het brons genoegen nemen. Al met al weer een hele mooie strijd bij onze juniioren van HAC`63. Met dank aan Schoonmaakbedrijf Prent en Runnersworld Hoogeveen voor de mooie prijzen. 

   


 • Abdijcross

  FRIS MAAR SUCCESVOL WEEKEND VOOR HAC63 IN KERKRADE

  Afgelopen zaterdagmorgen ging een grote groep junioren richting Kerkrade naar de 56e editie van de Abdijcross. Met een gesponsord busje van Taxi Heuvelman uit Zuidwolde reden ze naar Kerkrade.  Rond de klok van 13.00 uur kwamen we aan op locatie in een Scouting aldaar. Van daaruit in de loop van de middag het parcours, die de zondag gelopen moest worden eens even goed verkent. Een zeer wisselend parcours met een heel steile afdaling en een behoorlijk lange zware klim er in.

  Na een goede nachtrust mocht Milou Karssies om precies 12.00 uur de spits afbijten bij de meisjes C. Milou merkte wel dat ze na een blessure en even wat minder trainen niet zo heel sterk was vandaag. Rommelige start maar een heel goede eerste ronde. Alleen brak haar dat de 2de ronde een beetje op. Toch een respectabele tijd  van 10.57 min op het bijna 2550 meter lange zware parcours. Marielle Lensen moest bij de meisjes B even een beetje langer lopen 3350 meter was haar afstand en met 16.21min was Marielle best tevreden. Bij de jongens B maar liefst 4 van onze jongens in de strijd. Wouter de Roo kwam hier als snelste uit de strijd met een 8ste plaats op het 4600 meter lange parcours. Met een goed opgebouwde race wist Wouter te finishen in16.34 min op minder dan een minuut van de winnaar. Wilbert Knol liep ook een dijk van een wedstrijd en hoefde maar 1 minuutje toe te geven op Wouter en was bijna 1,5 minuut sneller dan vorig jaar. 20 seconden achter Wilbert kwam Tim van Es over de meet en Marnix Prins had net iets meer dan 20 minuten nodig. De jongens A starten gelijk met de Masters op een 7400 meter lang parcours, net als bij de jongere jeugd 2 aanlooprondes maar dan 3 grotere ronden om aan de juiste afstand te komen. Dave Mulderij kwam hier wel heel erg goed uit de bus ondanks dat hij dacht niet in vorm te zijn. De 11de plaats was zijn prestatie in een heel groot en sterk veld. 26.40 min op het bijna 7,5km lange parcours.

  Trainer Jan ten Cate, toch het hele weekend in Kerkrade startte toch maar en wel gelijk met de junioren A op hetzelfde Parcours. Hij moest zijn pupil ver voor laten maar wist nog wel bij de mannen 55+ de overwinning te pakken. Een heel groot spektakel was het bij de mannen op de lange cross. Deze was 10,5 km lang en met toppers als Michel Butter en Tom Hendrix was er een groot deel van de Nederlandse top aanwezig. Samen met Job IJtsma en Ephrem Been starten om 13.00 uur. Job IJtsma wist zich in dit veld heel goed te weren en met zijn 10de plaats overall en als 6de Nederlander heeft hij weer eens bewezen bij de Nederlands top te horen. 10.500 meter op dit parcours in een tijd van 34.23min spreekt boekdelen. Ephrem Been had een zwaardere dag dan verwacht en moest inclusief een nare val een behoorlijk gaatje laten vallen. Als laatste onderdeel vandaag de korte cross om 16.00 uur. Hier aan de start Rico Kleine met op de valreep nog Nick Kerkhof, die twijfelde om mee te doen ivm een blessure. Nick deed het buiten verwachting erg goed en wist in het begin nog iets sneller te starten dan Rico, maar deze wist op het laatste deel van de race dit toch weer goed te maken. Dat er op deze korte cross van 2600 meter zeer snel word gelopen bleek wel uit de tijden want deze waren nog ruim onder de 10 minuten.

   

   

 • Bentincksparkrun

  De eerste wedstrijd weer voor de ASchoonmaakbedrijf Prent juniioren competitie. marielle Lensen, gister ook al een wedstrijd meegedaan wilde toch graag wat punten scoren en wist de 1ste plaats voor de competitie te pakken. Dit is weer goed voor 50 punten {mooi begin) Haar tijd was 10.57 min op de ruim 2500 meter. Wilbert knol starte op de 5 km en ondanks dat het rondje door een foutje wat langer werd (5400 m) wist Wiklbert nog mooi binnen de 20 min te finishen 19.55 min. Wat voor Wilbert, die de laatste tijd goed op dreef is normaal gesproken mooi in de buurt van zijn pr zou komen.


 • Zandstuve Bosloop

  Marielle Lensen starte aan deze pittige bosloop over 1500 meter. Zij heeft de competitie meegelooen en vandaag was de 2de plaats haar plek in een tijd van 6.14 min.


 • Sylvestercross

  Milou Karssies en Wouter de Roo aktief in de laatste wedstrijd van 2019. Mlou mog al rond half elf starten op de 2000 meter. Haar eerste jaar bij de meisjes C en kon meteen flink aan de bak. na een altijd goed start van Milou en een goed opgebouwde race werd ze knap 2e3ste in dit veld met een tijd van 8.42 in deze toch wel heel pittige cross. Wouter , hij kersverse B junior moet ook flink aan de bak in deze altijd sterke klasse. heel sterk liep Wouter en wist als 13de nederlander te finishen  op deze 4000 meter in 15.10 min.