Laatste nieuws

 • NK 10 Km Schoorl

  Mooie tijden werden er neergezet in Schoorl het afgelopen weekend. De Mila atleten liepen over het algemeen hun eerste 10 Km en een hele fraaie tijd werd er door Jan Bouwknegt neergezet. Jan had het plan een ergens in de 33 min te lopen en deed dit gewoon. 33.46 werd zijn eindtijd en pakte een mooie 11de plaats op dit NK.

  Nick Kerkhof liep zijn eerste 10 km in 38.58 min en mag daar tevreden mee zijn en heeft een goede ervaring opgedaan op de vpoor hem wel erg lange wedstrijd.

  Oud Mila atlete Iris Velting liep zo goed als dezelfde tijd als Nick en deze tijd was bij de meisje A goed voor de zilveren medaille. Eveneens oud atleet van onze groep dave Hulzebos noteerde 35.58 ondanks een korte wandeling.


 • Abdij Cross Kerkrade

  Met de hele groep volgend weekend naar Kerkrade om daar in deze zware cross weer mooie prestaties neer te zetten. Op de zaterdag gaan we samen met Mila Frieland het parcours verkennen.


 • De winnaars Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie

  De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

  Het was weer gezellig druk bij de nieuwjaarsreceptie. Omdat de jongste jeugd ook niet te laat op bed moest komen was de uitreiking van de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie aan het begin van de avond. Helaas waren beide hoofdsponsoren van de competitie ziek en heeft Remco Bos de uitreiking voor zij rekening genomen. Gestart werd er met de jongens junioren C/D, waar Wouter de Roo de strijd duidelijk had gewonnen al was het puntenverschil toch niet erg groot met Tim van Es die 2de werd. Ruben Eefting ondanks zijn nog erg jonge leeftijd wist zich knap tussen de snelle junioren te nestelen en pakte mooi even brons. Bij de meisjes C/D waren er 2 die aan de nodige wedstrijden kwamen en hier pakte Sharon Steenbergen absolute eerste plaats voor de steeds sterker lopende Milou Karssies. Helaas moet Sharon de komende tijd rust nemen ivm een nare blessure.

  Bij de Meisjes A/B werd de strijd gestreden Joyce Kats en Robin Prent. Ondanks dat Robin bij de meeste wedstrijden iets sterker was dan Joyce wist Joyce toch de competitie op haar naam te krijgen. Dit mede doordat een goede inzet heeft en altijd paraat is bij de wedstrijden. Bij de jongens A/B flikte Nick Kerkhof ook dit staaltje omdat ook hij ervoor zorgde de wedstrijden van de competitie goed te bezoeken. Je moest namelijk minimaal 10 wedstrijden meedoen, maar 12 wedstrijden tellen mee voor de competitie. Zo kun je door voldoende wedstrijden mee te doen mooi wat extra puntjes pakken.


 • Mila atleten in het nieuw

  De mila atleten hebben een kompleet nieuw kledigspakket gekregen van de sponsoren

  RunnersWorld en Schoonmaakbedrijf Prent. 

   


 • RUBEN EEFTING NOORD NEDERLANDS KAMPIOEN 1000 METER

   

  Ruben 1e

  Heerenveen – afgelopen weekend werd in Heerenveen het Noord Nederlands Kampioenschap atletiek voor pupillen gehouden. Een aantal jeugdleden van HAC’63 hebben de warmte getrotseerd en zijn afgereisd naar Friesland. Zij hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben mooie prestaties geleverd. De beste prestatie werd door Ruben Eefting neergezet op de 1000 meter voor jongens pupillen A tweedejaars, hier wist hij het goud binnen te halen.

  Ruben liep de 1000 meter soeferein aan kop en wist naar een schitterende eindtijd van 3:25,61 te lopen. Een uitstekende prestatie zeker gezien de warmte waarin hij deze prestatie moest leveren. Naast de 1000 meter nam Ruben ook deel aan de meerkamp. Deze wist hij als negende af te sluiten.

  Zijn broertjes Niels en Jurgen namen ook deel aan de het kampioenschap, enkel in andere leeftijdscategorieen. Jurgen kwam nog dichtbij een plaats op het podium, op de 600 meter kwam hij net te kort om het brons in ontvangst te nemen. Niels kwam, op de zelfde afstand, tot een mooie zesde plaats. Bij de meerkamp kregen zij nog gezelschap van Tijn Kohl die door een snelle 40 meter sprint op de negende plaats bij de jongens C eindigden. Niels werd in dezeflde categorie zevende. Bij de mini pupillen kwam Jurgen eindelijk op de achtste plaats terecht.

  Tekst: Remco Bos