Laatste nieuws

 • Cityrun

  Afgelopoen weekend weer prima prestaties van de talenten tijdens de Cityrun in Hardenberg. Met Wilbert Knol, die op 1 seconde na de winst pakte maar dus genoegen moest nemen met de 2de plaats op de 3 km. Milou Karssies en Marielle Lensen werden in dit hele grote veld uitstekend 1 en 2 en zetten hier HAC63 ffff goed op de kaart.


 • Van Eeks Trackmeeting HAC`63

  Van Eeks Trackmeeting voor de eerste keer georganiseerd door HAC`63. Een 800 meter en een 5000 meter stonden er op het programma. De 800 zit in de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie en de meeste atleten stonde hier van ons aan de start. Nick Kerkhof hier met een fraai PR van 2.11 min. Reinier de Boer klokte 2.18 en Wilbert Knol 2.23 min bij de jongens B. Dit was ook gelijk het podium(Klasse) Bij de jongens C waren het Wouter de Roo en Tim van Ess die hier de baas waren met respectievelijk 2.13 en 2.17 min ook fraaie pr`s. Marielle lensen meisjes C 2.39 en Milou Karssies bij de meisjes D 2.45 lieten met de plaatsen 1 en 2 ook zien dat ze goed op dreef zijn. ephrem Been wist bij de mannen het brons op te eisen in 2.09 min. Ruben Eefting met 2.40 bij de jongens D ook keurig 2de.

  De 5000 meter was voor Jan Bouwknegt. deze week niet top fit maar nog wel weer een ondanks dat die al scherp staat een nieruw Pr in 16.07 min. de 15 min is in zicht. Kersvers HAc`63 lid bij de juniioren B Dave Mulderij had een schitterend debuut opo zijn eerste 5000 meter op de baan en liep naar een hele fraaie 17.26 min opo deze afstand. Beiden 1ste in hun categorie.


 • Erflandenrun

  Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen

  Wat weer een podium bij de Erflandenrun afgelopen woensdag. Tess en Milou schioterend 1 en 2 . Op de 5,3km werd Tim in een enorm veld knap zevende.

   


 • Topsporter

  Topsporter én hbo-student? Het kan!

   

  voor mila atleten die straks gaan studeren!

   

   


 • Crossloop

  In Zuidwolde op 4 Mei werd op de zaterdag 4 mei een crossloop georganiseerd rondom de Falieberg. Hier op de kortste afstanden enkele talenten van HAC`63 aan de start. Tess Kuhnen hier ongenaakbaar voor de rest met een tijd van 9.22 min opo de 2500 meter pittige cross. Marielle Lensen moest al voor de 5000 meter uitkomen en pakte fraai het brons met 23.59 min. 


 • Trackmeeting

  Vrijdagavond 3 Mei was het de eerste trackmeeting in Utrecht 2019. De 1500 meter voor Nick (jongens Junioren B 2e jaars) en Wouter (jongens junioren C 2e jaars). Beide jongens gingen hier naartoe om hun pr aan te scherpen. Allebei zaten ze in serie 6 van de 11. Nick had een super start. Hij liep 700 meter op kop en finishte uiteindelijk in een tijd van 4.29,04 en een 4e plaats in de serie van de 14. Daar komt bij dat Nick ook weer z’n pr hiermee met 11 seconden heeft aangescherpt en dat hij 18e staat ik de Nederlandse ranglijsten 2019 baan ! Wouter zat ook goed in de wedstrijd en finishte in een tijd van 4.36,07, wat hem een 10e plaats opleverde en een pr van 37 seconden (oude pr was 2 jaar geleden. Met deze tijd staat Wouter nu 3e in de Nederlandse ranglijsten 2019 baan Jongens junioren C! 
  Al met al was het dus weer een mooie avond in Utrecht!


 • Koningsloop

  Op Koningsdag weer mooie prestaties neergezet Met als hoogtepunt de eerste plaats op de 10 Km met weer een fraai persoonlijk record van 33.33 min voor Jan Bouwkegt.

    

  Hier was Jan ook van het Mila team de enige die aan de start verscheen want Ephrem moest zich ziek afmelden. Op de 2700 meter kwamen Marnix Prins 10.29

   

  en marielle Lensen 10.58 in actie met dus mooi binnen de 11minuten.


 • Cascaderun

  Vandaag eindelijk een podium plaats verdiend bij de Cascaderun.

  Na al een paar jaar als team gestreden te hebben voor een podiumplaats en steeds net 4de, vandaag dan eindelijk een dik verdiende 3de plaats. Heel veel foto`s via www.cascaderun 2019.Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, inclusief Ephrem Been en Nick Kerkhof, lachende mensen, staande mensen en mensen op toneel


 • Boulevardrun

  De jongste Mila jeugd presteerd uitstekend in Nieweroord. op de kortste afstanden in Nieuweroord alleen maar goud voor de jonge talenten. Op de 1350 meter sprinte Tess Kuhnen met het grootste gemak op het laatste stuk weg bij de concurrentie en finishte in 5.06 Min. Ruben Eefting deed het zelfde stuntje op de 1800 meter in 6.56 min. Ruben zat wel in een mooi eindsprintje maar dan met zijn teamgenootjeMilou Karssies, die in dezelfde tijd de wedstrijd won bij de meisjes 12/14 jaar.


 • Primera de Haan 4 MIJL

  Dinsdagavond weer mooie prestaties van de MILA junioren.

  Bij de mannen senioren wist Ephrem Been een fraaie 3de plaats te bemachtigen. Tim van Es wist zich ook nog mooi bij de eerste 10 te mengen en Wilbert Knol knap 14 de. Bij de dames wisten de jonge telgen Milou Karssies en Tess Kuhnen mooi de plaatsen 2 en 3 op het podium op te eisen.


 • Condensloop

  Afgelopoen zaterdag stond de Condensloop op de planning voor de Mila atleten: Jan en Wouter. Beiden liepen de 5 km. Jan werd eerste in een tijd van 16.20 en hij had een voorsprong van 47 seconden op de tweede! Wouter liep 17.34 en werd net vierde. Al met al was het weer een mooie wedstrijd!

   

   


 • Teambuildingsdag

  Teambuildingdag Talentengroep HAC`63

  Zondagmorgen met de talentengroep een mooie teambuilding gehad. Al vroeg in de morgen met de sponsoren ( Schoonmaakbedrijf Prent en Runnersworld Hoogeveen)op de groepsfoto Afbeelding kan het volgende bevatten: 11 mensen, inclusief Ephrem Been, lachende mensen, staande mensen, pak en buitenen ook tijdens de rest van de morgen nog wat leuke foto`s geschoten. Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, wolk, berg, lucht, gras, buiten en natuurNa de groepsfoto een heerlijke duurloop met de groep gedaan en al kwamen we onderweg nog wel eens een obstakel tegen, dit mocht de pret niet drukken. Na de duurloop eventjes wat rustige rek en strek oefeningen Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en buitenen daarna aanschuiven in restaurant `t Olde Posthuus van de familie Prent. Het restaurant verzorgde na deze duurloop voor een lekker bakje koffie en een overheerlijke pannenkoek. Tijdens het nazitten nog even de plannen voor het komende jaar besproken en weer een datum geprikt voor een trainingskamp in Tecklenburg.

   

   


 • NK 10 Km Schoorl

  Mooie tijden werden er neergezet in Schoorl het afgelopen weekend. De Mila atleten liepen over het algemeen hun eerste 10 Km en een hele fraaie tijd werd er door Jan Bouwknegt neergezet. Jan had het plan een ergens in de 33 min te lopen en deed dit gewoon. 33.46 werd zijn eindtijd en pakte een mooie 11de plaats op dit NK.

  Nick Kerkhof liep zijn eerste 10 km in 38.58 min en mag daar tevreden mee zijn en heeft een goede ervaring opgedaan op de vpoor hem wel erg lange wedstrijd.

  Oud Mila atlete Iris Velting liep zo goed als dezelfde tijd als Nick en deze tijd was bij de meisje A goed voor de zilveren medaille. Eveneens oud atleet van onze groep dave Hulzebos noteerde 35.58 ondanks een korte wandeling.


 • Abdij Cross Kerkrade

  Met de hele groep volgend weekend naar Kerkrade om daar in deze zware cross weer mooie prestaties neer te zetten. Op de zaterdag gaan we samen met Mila Frieland het parcours verkennen.


 • De winnaars Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie

  De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

  Het was weer gezellig druk bij de nieuwjaarsreceptie. Omdat de jongste jeugd ook niet te laat op bed moest komen was de uitreiking van de Schoonmaakbedrijf Prent junioren competitie aan het begin van de avond. Helaas waren beide hoofdsponsoren van de competitie ziek en heeft Remco Bos de uitreiking voor zij rekening genomen. Gestart werd er met de jongens junioren C/D, waar Wouter de Roo de strijd duidelijk had gewonnen al was het puntenverschil toch niet erg groot met Tim van Es die 2de werd. Ruben Eefting ondanks zijn nog erg jonge leeftijd wist zich knap tussen de snelle junioren te nestelen en pakte mooi even brons. Bij de meisjes C/D waren er 2 die aan de nodige wedstrijden kwamen en hier pakte Sharon Steenbergen absolute eerste plaats voor de steeds sterker lopende Milou Karssies. Helaas moet Sharon de komende tijd rust nemen ivm een nare blessure.

  Bij de Meisjes A/B werd de strijd gestreden Joyce Kats en Robin Prent. Ondanks dat Robin bij de meeste wedstrijden iets sterker was dan Joyce wist Joyce toch de competitie op haar naam te krijgen. Dit mede doordat een goede inzet heeft en altijd paraat is bij de wedstrijden. Bij de jongens A/B flikte Nick Kerkhof ook dit staaltje omdat ook hij ervoor zorgde de wedstrijden van de competitie goed te bezoeken. Je moest namelijk minimaal 10 wedstrijden meedoen, maar 12 wedstrijden tellen mee voor de competitie. Zo kun je door voldoende wedstrijden mee te doen mooi wat extra puntjes pakken.


 • Mila atleten in het nieuw

  De mila atleten hebben een kompleet nieuw kledigspakket gekregen van de sponsoren

  RunnersWorld en Schoonmaakbedrijf Prent. 

   


 • RUBEN EEFTING NOORD NEDERLANDS KAMPIOEN 1000 METER

   

  Ruben 1e

  Heerenveen – afgelopen weekend werd in Heerenveen het Noord Nederlands Kampioenschap atletiek voor pupillen gehouden. Een aantal jeugdleden van HAC’63 hebben de warmte getrotseerd en zijn afgereisd naar Friesland. Zij hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben mooie prestaties geleverd. De beste prestatie werd door Ruben Eefting neergezet op de 1000 meter voor jongens pupillen A tweedejaars, hier wist hij het goud binnen te halen.

  Ruben liep de 1000 meter soeferein aan kop en wist naar een schitterende eindtijd van 3:25,61 te lopen. Een uitstekende prestatie zeker gezien de warmte waarin hij deze prestatie moest leveren. Naast de 1000 meter nam Ruben ook deel aan de meerkamp. Deze wist hij als negende af te sluiten.

  Zijn broertjes Niels en Jurgen namen ook deel aan de het kampioenschap, enkel in andere leeftijdscategorieen. Jurgen kwam nog dichtbij een plaats op het podium, op de 600 meter kwam hij net te kort om het brons in ontvangst te nemen. Niels kwam, op de zelfde afstand, tot een mooie zesde plaats. Bij de meerkamp kregen zij nog gezelschap van Tijn Kohl die door een snelle 40 meter sprint op de negende plaats bij de jongens C eindigden. Niels werd in dezeflde categorie zevende. Bij de mini pupillen kwam Jurgen eindelijk op de achtste plaats terecht.

  Tekst: Remco Bos