Wedstrijdverslagen 2018

HAC’63 ATLETEN SNELLEN NAAR DIVERSE PODIA


De atleten van HAC’63 kwamen dit weekend (15 en 16 december) weer volop in actie tijdens verschillende wedstrijden. In De Krim en in Dronten werden snelle tijden gelopen en meerdere podiumplaatsen behaald. Ook werden er podiumplaatsen behaald in Spijkenisse en Amsterdam.

 

Zaterdag werd het wedstrijdweekend afgetrapt met de Dorpsloop in De Krim.

Op de kilometer bij de jeugd waren er ereplaatsen voor Niels en Jurgen Eefting. Zij werden respectievelijk 1e en 2e bij de jongens tot en met 8 jaar. Bij de meisjes was er een 3e plaats voor Lieke Vredeveld. Tess Kuhnen wist zowel de kilometer bij de meisjes tot en met 12 jaar als de 2,5 kilometer voor de oudere jeugd te winnen.

 

Op de 2,5 kilometer bleef ze Marielle Lensen 2 seconden voor. Tim van Es won met overmacht de 2,5 kilometer. Hij bleef Ruben Eefting een ruime minuut voor. Voor Harron Dekker was er een mooie overwinning op de kilometer bij de G-loop.

 

Op de 5 kilometer ontstond er een spannende strijd tussen William van Eeken en HAC’63-atleet Henry Rutgers. Rutgers verloor nipt, maar liep met 15.32 minuten wel een heel snelle tijd. Bij de dames ging de winst naar Robin Prent in 20.38 minuten. Joyce Kats werd 3e in 21.35 en zij finishte een seconde voor Cathy van Es-Bode die daarmee 2e werd bij de vrouwen 35+.

 

Erik Leusink liep naar een snelle 32.18 minuten op de 10 kilometer en ging daarmee met de overwinning op de langste afstand aan de haal. Aard van der Vinne liep een tijd van 36.51 en was de 3e man 40+. Jannes Dolfing mocht na afloop de hoogste trede van het erepodium beklimmen. Hij werd 1e in de categorie mannen 50+, voor Simon Hooijer uit Noordscheschut. Jacqueline ten Brummelhuis liep eveneens naar een 2e plaats bij de vrouwen 40+.

 

Op zondag reisde een ander deel van de HAC’63-atleten af naar Dronten voor de Kerstloop.

Ine Strijker liep naar een snelle 39.50 minuten op de 10 kilometer.

Op de halve marathon werd Jacelyn Gruppen 3ein 1.15.31, daarmee was ze ook de snelste dame uit de Benelux. Claudia van Tellingen ging van start tijdens de marathon in Spijkenisse. Ze liep naar een mooie tijd van 3 uur 30 minuten en 11 seconden. Met deze tijd pakte ze de winst bij de vrouwen 40+.

Iris Velting liep zondag naar een 2e plaats bij de Meisjes Junioren A bij de Boscross in Amsterdam. Dit was de tweede cross van het Nationaal Crosscircuit.

 

Tekst: Jacelyn Gruppen

ACTIEF WEEKEND VOOR HAC’63 ATLETEN


Zaterdag 8 december– Het weekend begon op zaterdag met de 19e editie van de boscrosstrailrun in Diever.
Er werd vroeg gestart, helaas was het weer erg slecht. Er kon gekozen worden uit de volgende afstanden: 10,5 km, halve marathon en de hele marathon. Alle afstanden werden vertegenwoordigd door HAC-dames atleten. Evelien Bouwknecht en Marjolein Roos liepen samen lekker door de modder de 10,5 km. Claudia van Tellingen werd knap derde op de halve marathon in een tijd van 1.53.10.  Wil-Inge Hulzebos kwam netjes 4 min later over de eindstreep en werd 5e. Ook dit weekend stond Miliou Lendfers weer op het podium. Op de marathon werd ze eerste bij de vrouwen in een tijd van 3.39.03. Volgende week gaat ze meedoen met een trailmarathon. In Nijverdal was het een sterk bezet veld. Tijdens deze Nijverdalsebergcross werd HAC atleet Aard van der Vinne knap 3e op de 10 km in een tijd 40.55.

 

Een grote groep HAC-ers zijn afgereisd naar Kraggenburg.

Dave Hulzebos kwam uit op de 2500M. In een spannende race werd hij sterk 2e in een tijd van 9.21. Op de 10 km (MSEN) waren er veel HAC-ers vertegenwoordigd. Het was een sterk deelnemersveld. Erik Leusink werd knap 3e in een tijd van 37.17. Harm Jan Martens was net te sterk voor Erwin Akkerman, ze werden 6e en 7e. Bij de mannen 40+ werd Henry Rutgers eerste met grote voorsprong op nummer 2. Hij kwam binnen in een tijd van 38.26.

 

Zondag – Door ziekte en blessures van een aantal HAC-ers gingen er maar drie atleten naar de Cees Clement cross in Sneek. Dit evenement is een open Fries kampioenschap veldlopen en is vernoemd naar Cees clement, oud-Nederlands kampioen op de 5 en 10 KM. Cees Clement was zelf aanwezig en mocht het startschot lossen, de prijzen uitreiken en hij kletste met de atleten.
Tim van Es en Wouter de Roo beiden Jongens C deden mee met de 2 KM. In de eerste ronde gleed Tim van Es uit in een bocht en liep daardoor een kleine achterstand op. Hij werd toch knap 5e in een tijd 8.04. Wouter de Roo liep sterk en nam de 2e ronde de koppositie. Deze liet hij niet meer los en werd knap eerste in een tijd van 7.45. Hij kan zich nu Drents-Fries kampioen noemen. Zijn vader, Gerko de Roo, kwam niet op het podium maar was tevreden met z’n tijd op de 10 km.

 

Tekst: Gerko de Roo
Foto: Gerko de Roo

GESLAAGDE BORK STUIFZANDRUN


Stuifzand – afgelopen zondag werd de tweede editie van de Bork Stuifzandrun georganiseerd. Met nagenoeg evenveel deelnemers als vorig jaar en goede prestaties kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag. Op veel podia was van HAC’63 goed vertegenwoordigd.Bij de kortste afstand was de winst voor Mika Keizer van AV de Sprinter, hij liep de 1 kilometer in een tijd van 3.36 minuten. De snelste dame, Marit Versfeld, kwam ook van AV de sprinter en volgde vlak achter Mika. Meike de Boer was de eerste atleet van HAC’63 die de finishlijn passeerde. Zij kwam als vierde over de streep en werd daarmee tweede bij de meiden.

Op de twee kilometer wist Wouter de Roo zijn winst van vorig jaar met succes te prolongeren, hoewel Tim van Es hem wel erg kort op de hielen zat. Marnix Prins wist een mooie derde plaats te behalen en zorgde daarmee voor een mooie 1,2 en 3 podium voor HAC’63. Ook bij de meiden was het podium gereserveerd voor HAC’63. Hier wist Sharon Steenbergen de winst te pakken en daarmee Milou Karssies en Marielle Lensen achter zich te houden.

De vijf kilometer werd gewonnen door Bart van Adrichem uit Klazienaveen. Hier wist als enige deelnemer onder de 16 minuten te blijven. Iets meer dan een minuut later voldgde Dave Hulzebos als tweede man. Tonnie Stooten volgde 5 seconden na Dave over de finish, gelegen aan de Hoofdweg in Stuifzand. Bij de dames wist Olga Elling uit Vries met 19.53 als eerste vrouw het parcours af te voltooien. Kristianne Hartman uit Hoogeveen volgde in een tijd van 20.46. Hiermee wist ze Robin Prent net voor te blijven.

 

De langste afstand was de 10 kilometer. Hier kroonde Ralph Schepers uit Dalfsen zich tot de winnaar van de dag. Jeroen Rutgers uit Nieuwlande kwam als tweede man binnen en Ronald van Lubek wist als derde man de race te voltooien.  Bij de dames was de overwinning voor Iris Dahler uit Hoogeveen. Zij wist met een voorsprong van 5 minuten de winst binnen te halen. Wineke Holtrop uit Emmen passeerde als tweede dame de finish en vanuit de Veluwe overgekomen Melleke Evers wist het rijtje compleet te maken.

Tekst: Remco Bos