Wedstrijdverslagen 2019

NK Cross


Onder prachtige voorjaarsomstandigheden mocht Iris velting ons (oud) Mila lid de spits afbijten bij de meisjes A. Zij wist wel net niet het podium te bemachtigen maar met de 4de plaats kon ze met opgeheven hoofd weer naar huis. Nick Kerkhof was als 2de aan de beurt voor dezelfde afstand als Iris. Ondanks een lichte knieblessure, waar Nick onderweg gelukkig geen last van had liep hij een gedegen wedstrijd. Goed opgebouwd en een mooie finish in een tijd van 24.30 min. Bij de jongens C kwamen Wouter de Roo en Tim van Ess in aktie ze finishte op maar 1 min verschil op deze 3 km maar in die minuut finshten maar liefst 20 atleten. Wouter was de snelste van de 2 met een hele mooie 11 plaats. Milou Karssies pakte wel net een plaats bij de eerste 10 en mag ook apetrots zijn met haar prestatie. 2 km in 6.18 min op het loodzware parcours. Ephrem Been mocht als laatste aan ook de langste afstand deelnemen op de 10 km. Ephrem bleef technisch goed lopen en mede hierdoor kon hij de klok opo de zware cross toch stil lasten zetten net onder de 40 min. Trainer Tom van Tellingen deed het ook knap in 46 min. Aankomende talenten Marielle Lensen, Marnix prins en Ruben eefting deden het ook erg knap en Tess Kuhnen presteerde het zelfs het podium te beklimmen met een mooie 3de plaats. 

Abdijcross


Vrijdagavond vertrokken de Mila atleten naar Kerkrade voor de Abdijcross Kerkrade, metde bus van Auto verhuur Heuvelman uit. Zuidwolde. Er werd geslapen in scouting gebouw op een half uurtje rijden van Kerkrade.
Zaterdagochtend om 10.00 werd er als team rustig losgelopen, inclusief wat hoogte meters. ‘s Middags ging iedereen ook nog mee naar de Abdij om het pacours te verkennen. Zondag was het dan zover!

Als eerst moest Milou. Milou startte erg goed, liep een tijd in de groep rond plaats 4 en werd uiyeindelijk knap 7e bij de meisjes junioren D 1750 meter! Daarna moest Mariëlle, dit was de eerste keer dat Mariëlle meedeed aan zo’n internationale wedstrijd en werd mooi 20e bij de meisjes junioren C 2550 meter!
Daarna waren Tim en Wouter aan de beurt. Beiden hadden een hele mooie wedstrijd. Tim werd 8e en Wouter 2e, hiermee mocht hij het podium betreden! Later moesten Nick en Wilbert. Dit was de eerste keer voor Wilbert aan een internationale wedstrijd en Nick was helaas erg verkouden.
Nick werd 24e en Wilbert werd 27e, in de drukbezette categorie jongens junioren B 4600 meter. Gelijk daarna moest Jan Bouwknegt. Hij moest ook in een sterk bezet veld lopen. Hij wist het laatste stuk erg sterk te lopen en werd knap 18e op de 7400 meter.
Ephrem mocht de dag afsluiten. Hij liep de korte cross, waar het altijd erg snel gaat. Het was de eerste keer dat hij meedeed met de senioren. Ephrem had een super start, waar heel het publiek versteld van stond. Ephrem werd 35e bij de korte cross mannen 2600 meter.
Al met al was het dus een super weekend!

Trainer Jan ten Cate en Tom van Tellingen waren mee voor het coachen. Claudia van Tellingen was dit weekend ook mee als vliegende keep en deed tussendoor ook nog mee aan de lange cross vrouwen masters waar zij een prima race liep.

Bentincksparkrun


Vanmiddag weer mooie strijd gezien tijdens de Bentinckspark run. De aankomende talenten deden het bij de allerjongsten ook erg goed met bv podium plaatsen van Lieke Vredeveld op de 400 meter, Niels Eefting en Lieke Snoeken op de 800 meter en op de 1000 meter met mooie tijden op de eerste en 2de plaats Tess Kuhnen en Meike Boer.

 

Voor de Mila atleten was bijna het hele podium voor ons. Op de 2,5 Km bij de meisjes was dat Milou Karssies met een mooie tijd van 10.05 op het wel erg winderige parcours. Zij werd gevolgd door de sterk lopopende Marielle Lensen. Bij de jongens was het complete podium voor de talenten van Hac; Tim van Es in 9.11 minuten gevolgd door Wilbert Knol in 9.36 en de nog heel jionge Ruben Eefting wel knap 3de en ook nog een onde de 10 minuten in 9.58 min.

 

Op de 5000 meter was bij de dames het hele podium voor Hac. Iris velting deed dat wel heel erg duidelijk met een tijd van 18.18 min en had maar liefst 4 min voorsprong op Laura Prins, die op haar beurt bijna een minuut voor Joyce Kats finishte.

 Bij de mannen deed er 1 van de Mila mee, maar deze Nick Kerkhof pakte wel het goud voor alle andere mannen. Hij liet een tijd noteren van 18.04 min.

 

Het lijkt er op dat de vorm goed is voor het komende weekend in Kerkrade.

Sylvestercross


De Rabobank Sylvestercross

In Soest is sprake van een echte cross. Zowel de start als de finish vinden plaats in duinzand. Het overige gedeelte van het parcours gaat over onverharde bospaden. Alom is men van mening dat de Sylvestercross door deze prachtige omgeving "de mooiste cross van Nederland" is.

Vandaag was alweer de laatste dag van 2018.
Vandaag stond ook voor 2 Mila atleten de @sylvestercross.soest op de planning, namelijk: Milou en Wouter.
Milou moest om 10.05 starten over een wedstrijd van 2000 meter bij de meisjes junioren D. Milou starte prima en liep een super goede wedstrijd! Het laatste stuk door het mulle zand had ze zelfs nog mensen ingehaald! Uiteindelijk werd Milou 11e maar degene die 10e was had dezelfde tijd, dus eigenlijk was ze ook 10e!

Om 10.15 mocht Wouter bij de Jongens Junioren C 2000 meter. Hij starte goed en was het laatste stuk ook nog sterk! Hij werd 14e totaal en 12e Nederlander.

Ook moesten vandaag nog 2 oud Mila atleten: Job en Iris.
Job startte als eerst en werd 11e totaal en 10e Nederlander!
Iris moest later. Iris werd 3e totaal en 2e Nederlander! Hiermee had ze dus brons op het podium!


Dus het was weer een super dag! Iedereen alvast een gelukkig nieuw jaar!